Zwammen in huis

 

Zwammen in huis kunnen onder gebracht worden als het bestrijden van kelderzwam, huiszwam of houtrot verwekkende schimmel. De enige vijand van onze bouwwerken, gebouwen en huizen is vocht. Wanneer er zich vocht in houten bouwkundige werken bevind ondervind men vaak zwam aantasting of schimmel.

 

Veelal zie je zwam in de kelder (kelderzwam) of kruipruimte ze behoren dan ook tot de grote houtaantasters. Vaak zijn vloeren en balklagen zo ver aangetast door zwam of schimmel dan is een vloerrenovatie noodzakelijk om de vloer weer constructief sterk te maken.  Het deels vervangen van vloeren is bij ons ook mogelijk.

 

Neem contact met Ongediertebestrijding Direct op voor meer informatie over de diverse soorten zwam in huis.

 

Een zwambestrijding is nodig om het hout wat al enige tijd vochtig is door aanwezigheid van schimmel en zwam weer droog te krijgen. Wanneer er zwammen of schimmel aanwezig is zal de houten constructie altijd vochtig blijven dit omdat de schimmen de zwam vocht vast houden. Hieruit kan dan ook beton- of houtrot ontstaan wat ook de bouwkundige staat verslechterd.

 

Uw bouwkundige staat kan wel tussen de 3 en 9 maanden tot 60% afnemen. Een zwam kan op diverse plekken groeien bijv. in steen, hout, kelders, kruipruimten etc. De kelderzwam groeit op donkere plekken en groeit dwars door muren heen met zijn donkere wortels. Dit vraagt om een professionele en goede bestrijding.

Hier boven ziet u de huiszwam als afbeelding.

 

Heeft u last van zwam of schimmel in huis? Vul dan ons formulier in

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.