Vlooien bestrijden Amsterdam

Vlooien bestrijden Amsterdam nodig? Ongediertebestrijding Direct weet dat vlooien plagen een van de grootste ergernissen van de mens is. Het is dan ook een van de grootst gevreesde ongedierte soorten die we kennen. Wij bestrijden vlooien in Amsterdam en omstreken. Wij gebruiken hiervoor materialen die door de overheid een wettelijk goed gekeurd toelatingsnummer hebben.

Parasieten

Parasieten zoals vlooien zorgen er voor dat uw hond of kat rondwormen krijgt. Rondwormen worden dus aangetroffen bij katten en honden die besmet zijn met vlooien. Ongeveer 30% tot 70% van de katten en honden zijn besmet met toxocara canis.

 

De microscopische kleine eitjes worden door de besmette kat of hond d.m.v. hun uitwerpselen verspreid. Door andere katten of honden kan er aan gesnuffeld of gelikt worden en zo wordt de kat of hond besmet met dit eitje. Rondwormen die de kat en hond maar ook de mens kunnen schade.

 


Vlooien bestrijden Amsterdam

Vlooien in huis komen in Amsterdam vaak voor. Het vervelende aan vlooien in uw huis is dat het onderstaande problemen met zich meebrengt. Deze vlo laat zich niet zomaar vangen, daarom is het verstandig om een professioneel bedrijf in te huren om zo van de vlooien in huis af te komen d.m.v. een vlooienbestrijding.

 

Een vlooienplaag herkent u aan de volgende punten zoals jeuk, krabben, rode bulten, springende vlooien, krabbende huisdieren en neten bij de hond of kat. De vlo is een van de kleinste insecten die we kennen. Wanneer er vlooien aanwezig zijn dan is een bestrijding van vlooien in uw huis geen overbodige luxe.


Herkennen van de vlo

Voordat de vlo volwassen is, is er eerst een heel stadium afgelegd van ei naar volwassen vlo. Het stadium begint bij een eitje. De vrouwtjes vlo kan wel 60 eitjes per dag leggen. De eieren die de vrouwtjes vlo legt zijn rond en niet waar te nemen met het blote oog.

 

Vaak worden eitjes onder de zool van je schoen mee genomen en besmetten deze uw honden en katten op deze manier. Daar in tegen blijven de eitjes niet op de huid van de hond en de kat plakken maar vallen deze op de grond. Deze eitjes komen dan terecht in de mand of het tapijt of tussen de naden of kieren van uw parket. 

 

Na een dag of vier komen de eieren uit en worden het kleine larven. De larven zijn ongeveer 1 a 1,5 mm en zo dun dat je ze niet ziet.

Deze larven verpoppen zich na een periode van ongeveer 3 weken. De poppen kunnen maximaal 2 jaar in leven blijven. Als er geen trilling aanwezig is zullen ze na 2 jaar niet uit komen. De poppen worden tot leven gebracht door trillingen in huis bijvoorbeeld door het lopen door huis.

 

Wanneer de poppen uit komen zullen er zowel mannetjes als vrouwtjes als volwassen vlooien in uw woning vertoeven. De lengte van de vlooien is ongeveer 2 tot 3 mm als ze volgroeit zijn. De kleur van de vlooien is rood bruin. De dan uit gekomen vlooien zijn dan al in staat om flinke springende afstanden af te leggen. Als ze kunnen springen dan kunnen ze bloed gaan zuigen bij hun gast heer. Ze geven dan ontzettend veel jeuk en narigheid. 

 

Als het warm in huis is gaat het stadium sneller van ei naar volwassen vlo. Het stadium is dus ei, larven, poppen en volwassen vlo.

 

Vlooien in huis herkennen

 

Met het gegeven dat u nu weet hoe vlooien eruit zien en welk stadium ze door maken heeft u al een goede indruk van de vlo en kunt u dus al vast stellen of u vlooien heeft.

 

Nu kunt u dus vlooien in huis herkennen en op zoek gaan naar de plaatsen waar ze het liefst zijn. U kunt hierbij denken aan stoffen bijvoorbeeld honden manden, vloerbedekking, bankstel en naden en kieren bij plinten of parket vloeren. Hierbij kunt u zelf al diverse dingen doen zoals de hond of kat controleren en zo nodig met een vlooien kam al beginnen. Goed stofzuigen en de stofzuiger zak na elke zuig beurd weg gooien.

Heeft u last van vlooien? Vul onderstaand formulier volledig in

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.