Rattenbestrijding Amsterdam

Ratten bestrijden

Rattenbestrijding Amsterdam. Ongediertebestrijding Direct kan u hierbij helpen. Knaagdieren verraden zich doordat ze sporen achterlaten in de vorm van uitwerpselen , urine (sterk geurend), knaagschade, sleep sporen van buiksmeer. Aan de hand van uitwerpselen is het redelijk goed mogelijk te determineren om welk knaagdier het gaat. Ratten hebben ongeveer dezelfde gewoonten als muizen in de nabijheid van mensen. Het zijn cultuur volgers.


Ratten en ziektes

Ratten in uw woning in Amsterdam brengen gezondheid risico's met zich mee voor de mens en huisdier. Ratten dragen ook ander ongedierte met zich mee zoals mijten en vlooien. Ook kunnen ze diverse ziektes overbrengen TBC, bloedvergiftiging (door aangetaste voedsel voorraden), ziekte van weil en daarbij ernstige allergische reacties. Als u ernstige overlast heeft van ratten bel 0294-415364 of het directe nummer 06-54958582. U kunt hiernaast ook gratis een bel me terug verzoek in dienen.

 


Rattenbestrijding voor bedrijf en particulier

Ons stappenplan

1. Signalering om wat voor plaag

2. Inspectie en Inventarisatie (waar is het probleem)

3. Bestrijding en wering maatregelen

4. Controle

5. Bij onderhoudscontracten een logboek gebruiken

6. Preventief advies

Herkenning van ratten

Uiterlijk

Rug meestal grijsbruin, buik lichter. Allerlei kleurvariaties mogelijk. Stevige bouw, vrij stompe snuit, oren zichtbaar. Staart iets korter dan het lichaam. Volwassen: lichaamslengte 20 tot 35 cm, lichaamsgewicht ca. 500 gr. Uitwerpselen van de rat zijn stomp, tot 2 cm lang, 0.5 cm dik, buiksmeer, looppaden (wissels).

Ontwikkeling
Draagtijd 20 tot 22 dagen, maximaal 15 worpen per jaar, bestaande uit 7 tot 10 jongen. De jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp. Levensduur gemiddeld maximaal 2 tot 3 jaar.
Leefwijze
Een rat is een cultuurvolger en is daarbij een uitstekende graver en zwemmer. Ze zijn vooral ’s nachts actief. Ze eten alles met een voorkeur voor het beste. Komen voor langs slootkanten, in ruigten, in riolen en mest putten, op afvalstortplaatsen, in gebouwen en kruipruimten.
Schade
Ze bevuilen alles, knaagschade, overbrenger van ziekten (o.a. de ziekte van weil) en paratyfus. Verspreiding van veeziekten, varkenspest, pseudo-vogelpest, trichinosis ziekte van Aujeszky

Voor meer informatie over ratten bestrijden Amsterdam, vul het formulier volledig in of bel...

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.