De Huiszwam groeit zeer snel

 

Het zelf verwijderen van de huiszwam heeft doorgaans geen zin. Deze groeit namelijk in een zeer snel tempo. De zwam kan in goede omstandigheden tussen de 6 mm en 8 mm per dag groeien. Het is zaak deze vruchtlichamen met een goede behandeling aan te pakken. De sporen van deze zwam dienen goed behandeld te worden.

 

Als de sporen en de micro organismes niet goed verwijderd zijn dan groeit deze huiszwam gewoon door zowel op hout als op steen. De zwam zal altijd vochtig zijn omdat deze zelf een vocht afscheiding aanmaakt. Wil je de groei van de zwam vertragen dan zal er meer ventilatie aanwezig moeten zijn. De zwam groeit uit een schimmel en de schimmel groeit bij een vochtige ondergrond van tussen de 40% en 60%. Wanneer men schimmel ziet is het aan te raden een specialist in te schakelen. 

 

Neem contact met Ongediertebestrijding Direct op voor meer informatie over de diverse soorten zwam in huis.

 

Een zwambestrijding is nodig om het hout wat al enige tijd vochtig is door aanwezigheid van schimmel weer droog te krijgen. Wanneer er zwammen of schimmel aanwezig zijn, zal de houten of betonnen constructie altijd vochtig blijven. Hieruit kan dan ook beton- of houtrot ontstaan wat ook de bouwkundige staat verslechterd.

 

Uw bouwkundige staat kan wel tot 60% afnemen in een periode van 3 tot 9 maanden. Een zwam kan op diverse plekken groeien bijv. in steen, hout, kelders, kruipruimten etc. De kelderzwam is een heel andere zwam, deze groeit op donkere vochtige plekken en groeit dwars door muren heen met zijn donkere wortels. Dit vraagt om een professionele en goede bestrijding.

 

Herkenning van de huiszwam.

 

Een huiszwam is voor iemand die hier geen kennis van heeft moeilijk te herkennen. Er zijn namelijk vele soorten huiszwammen die ontstaan door een vochtige ondergrond en de omgeving er omheen. Een schimmel waar de huiszwam uit ontstaat zal zich eerst als micro organisme nestelen in een vochtige muur of houten ondergrond waarna hij dus van schimmel naar zwam uitgroeit.

 

Wanneer een schimmel uit gaat groeien, ziet u dit door zwart, geel, bruin en rode verkleuring op de muur of vloer. Ga hier nooit met u blote vingers aan zitten er zitten namelijk zeer gevaarlijke schimmels tussen die de gezondheid zwaar aan kunnen tasten.

 

Hier boven ziet u een huiszwam als afbeelding.

 

Heeft u last van zwam of schimmel in huis? Vul dan ons formulier in

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.