Houtwormbestrijding Hilversum

Houtworm Hilversum

U bent op zoek naar een houtwormbestrijding Hilversum omdat de houtworm u huis of materialen aantast. Ongediertebestrijding Direct kan u hierbij helpen. Houtwormen tasten zowel loof- als naaldhout aan in huis. De structuur van het boormeel is korrelig. De larven van de gewone houtwormkever boren zich direct nadat ze uit het ei komen in het hout, waar ze gangen boren met een doorsnede van ongeveer 0,5 tot 1 mm. Deze boorgangen zijn gevuld met boormeel. Vaak vindt men hoopjes boorsel onder het hout.


Houtworm en houtworm kever

De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde kever die maakt geen schade aan binnenshuis houtwerk. De huisboktor is een van de meest voor komende boktorren.

Ongediertebestrijding Direct werkt veel in Hilversum om houtworm te bestrijden. Wij beoordelen het probleem in uw huis of bedrijf. Om wat voor houtaantasters gaat het en wat voor schade hebben ze al aan gericht? Is uw bouwkundige constructie van uw woning of bedrijf dusdanig aan getast? Hoe kunnen wij u helpen met onze beste bestrijding en technieken hiervoor? Wij maken hiervoor een passend bestrijdingsplan en een gratis en vrijblijvende offerte voor u op. Als u en Ongediertebestrijding Direct overeen komen kan de houtwormbestrijding plaats gaan vinden. 

Bel vandaag nog ons telefoonnummer of vul onderstaand formulier volledig in dan wordt er in overleg met u een inspectie in gepland, ook op zaterdag en zondag kunt u bij ons terecht voor een professionele inspectie als het u door de weeks niet uit komt. Wij bestrijden diverse soorten houtwormen en boktorren. Ook bestrijden wij kelderzwam en huiszwam door een groot gedeelte van Nederland.

 

Herkenning van de houtworm

Uiterlijk
• Een volwassen gewone houtworm kever is tussen de 2.5 en 6 mm, donkerbruin en heeft een gewelfd hals schild.
• Op het dekschild zijn rijen kleine puntjes te zien.
• De larve is ca. 6 mm lang, geelachtig wit en licht gekromd.

 

Ontwikkeling
• Volledige gedaanteverwisseling.
• Ontwikkelingsduur van ei tot volwassen dier is ca. 3 jaar; het wijfje legt 20 tot 60 eitjes.
• De kevers worden in de zomer gesignaleerd; hun uitvliegopeningen zijn cirkelvormig, diameter 1 tot 2 mm.
• In mei t/m augustus komen de kevers uit het hout tevoorschijn; ze gaan dan paren, waarna de vrouwtjes eitjes leggen.
• De meest gunstige temperatuur voor de ontwikkeling van de larven is tussen de 22 en 23 graden C.

 

Leefwijze
• Gewone houtworm kevers tasten zowel loof- als naaldhout aan, binnen en buiten gebouwen; ook boomstronken worden aangetast.
• De structuur van het boor meel is korrelig. Houtwormbestrijding, houtworm in huis, boktorbestrijding, boktor in hout, houtworm in hout, bestrijding van houtworm

Heeft u interesse in onze diensten, vul dan onderstaand formulier volledig in

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.