Boktor bestrijden

Boktor en houtworm

Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer 10 tot 25 millimeter lang, en zoals alle boktorren is het lichaam langgerekt, de poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn kunnen varieren van de helft van de lichaamslengte tot ongeveer 3 cm. De kleur is zwart, het hals schild is rond maar heeft twee bultachtige uitsteeksels, op de dekschilden zitten vooraan twee niet altijd goed zichtbare witte haar vlekken met vaak nog lichtere vlekken eromheen.


Boktor leefwijze

Er zijn meer dan 33.000 soorten boktorren, die een grote variatie kennen aan kleuren en patronen, de basisvorm is meestal wel hetzelfde. Sommige soorten imiteren mieren en wespen, zoals de kleine wespenbok. De meeste boktorren eten als kever alleen boomsappen, nectar en stuifmeel. Ze eten dus niet meer van uw bouwkundige houten onderdelen of meubels.

 

Er is geen enkele boktor die op andere prooien jaagt. Sommige soorten richten zich volledig op de voortplanting en eten dan helemaal niks meer tijdens de voortplanting. De eieren worden één voor één onder boomschors of in het gangen stelsel van uw bouwkundige materialen in huis afgezet. Deze eitjes komen dan na 5 tot 6 maanden uit. De keverlarven boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen.

 

Neem contact met Ongediertebestrijding Direct op voor meer informatie over de diverse soorten boktorren.

 

Heeft u last van boktor of het vermoeden hiervan vraag dan een gratis inspectie aan

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.